fbpx
Sydgårdens Venner

Mentortilbud

Det kan føles som et tomrum at komme hjem til de vante rammer efter et intensivt ophold på Sydgården, hvor du har arbejdet i døgndrift med dig selv omgivet af ligesindede.

Men hvad enten du er misbruger eller pårørende, skal du ikke stå alene. Sydgårdens Venners mentortilbud giver misbrugere og deres pårørende mulighed for at tale med andre, der har stået i samme situation. Vores mentorer forstår behovet for at komme ud med det, der er svært og få hjælp til at tage ejerskabet over dit eget liv, så du undgår at falde tilbage i gammel adfærd.

Der kan være mange udfordringer, du kan have brug for at tale om. Måske skal du ud og skabe et nyt netværk eller genetablere tidligere forhold, eller måske har du bare brug for at tale med nogen, der har kendskab til afhængighed.

Sammen med din mentor finder du selv ud af, i hvilket omfang kontakten skal være, og hvad netop du har brug for at tale om.

 

Ønsker du en mentor?

Når du afslutter dit forløb hos Sydgården, kan din terapeut stille dig i kontakt med en af vores mentorer. Sydgårdens Venner deltager også i Sydgårdens familie-vennedage, hvor vi står klar til en snak om vores mentortilbud og kan sætte dig i kontakt med en mentor.

Mentortilbuddet er kun for medlemmer. Ønsker du at benytte dig af tilbuddet, men er du endnu ikke medlem, kan du se, hvordan du tilmelder dig her.

 

Mød vores mentorer:

Lotte
Lotte har ikke været i behandling hos Sydgården, men har haft stor hjælp af eksponeringskurser. Hun er tidligere misbruger af morfin og benzodiasepiner. Hun er vikar for aften- og nattevagter på Sydgården og kører som frivillig ved behov.
”Jeg håber at kunne gøre en forskel for nyudskrevne beboere.”
– citat Lotte

Alice
Efter at have været aktiv kvartalsalkoholiker i 12 år, var opholdet på Sydgården som en genfødsel for Alice. Her fik hun sit liv tilbage efter mange års følelse af afmagt, frustration og svigt fra egen side.
”Mit hjerte banker for at hjælpe andre i samme situation som mig, og derfor vil jeg rigtig gerne være kontaktperson for nyudskrevne beboere igennem Sydgårdens Venner.”
– citat Alice

Simone
Simone ved, hvordan det er at være pårørende til en alkoholiker. Gennem 15 år var hun gift med en alkoholiker, og hendes venskab til en tæt veninde blev næsten ødelagt, fordi venindens alkoholforbrug tog overhånd. Simone har flere gange besøgt Sydgården med sin veninde og har selv holdt oplæg på Sydgårdens familievennedage om, hvordan det er at være pårørende til en misbruger.
”Det er en frygtelig klemme, du står i som pårørende. Du står på sidelinjen og går konstant med en knude i maven, fordi du venter på den næste skuffelse. Hos mig kan du få lov at komme ud med din vrede og sorg helt uden forbehold.”
– citat Simone.

Inge
Allerede i teenageårerne startede Inges alkohol- og hashmisbrug. Andre behandlingstilbud endte i tilbagefald. Det var først, da hun kom til Sydgården og fik mulighed for at arbejde med årsagen til sit misbrug, at Inge fik kontrollen over sit eget liv tilbage.
”Du skal selv have været igennem rastløsheden, tomheden og det svære ved at være sammen med andre mennesker uden at have misbruget at gemme dig bag, for at du forstår de mange facetter, misbruget gemmer på.”
– citat Inge.

Jakob
Gennem 20 år tog Jakob alt hvad han kunne komme i nærheden af. Piller, kokain, alkohol. Det var ligegyldigt, hvad det var, bare det kunne dulme hans følelser. Opholdet på Sydgården var springbrættet til at blive en god far og etablere et godt forhold til sin ekskone.
”Sydgården er der, mit liv startede. Derfor vil jeg gerne give noget tilbage. Som mentor håber jeg at kunne være en inspiration, der kan vise, at lige meget hvor langt du er ude, så kan det lade sige gøre at komme på rette spor igen.”
– citat Jakob.

Vi har ledige pladser – ingen venteliste. Kontakt os på 7322 1000.
+