fbpx
Sdr. Omme Fængsel

Har du problemer med misbrug af den ene eller anden slags, tilbyder Sydgården behandling i Sdr. Omme Fængsel.

Vi leverer behandling i det ambulante team (hvor du bor på fællesskabsafdelingen) eller på Afdeling H, hvor du bor med 14 indsatte i døgnbehandling – eller på Afdeling C-Øst, hvor du bor sammen med 26 indsatte i dagbehandling.

Ambulant behandling

Alle indsatte i Sdr. Omme Fængsel gennemgår en screening på modtagelsesafdelingen. Hvis du har vanskeligheder med dit misbrug, tilbydes du en visiterende samtale ved det ambulante team. Her kan du få hjælp til at tackle dit misbrug. Den ambulante behandling egner sig til dig, der vil gøre noget ved dit misbrug, som allerede er clean, men vil undgå tilbagefald, eller som endnu ikke ved, om du er motiveret.

Læs mere om ambulant behandling her

Døgnbehandling

Døgnbehandlingen på Afd. H er et fuldtidsprogram og varer minimum 3 måneder. De fleste bor her mellem 3-9 måneder, men behandlingen kan vare i op til 1 år. I behandlingen deltager du i både individuel- og gruppeterapi. Du aflønnes som ved almindeligt fængselsarbejde, men din arbejdsindsats lægger du fuldtids i behandlingen.

Læs mere om døgnbehandling her

Dagbehandling

Dagbehandlingen på afdeling C-Øst har 27 pladser, hvoraf 20 er reserveret til misbrugsbehandling. Du behøver ikke give en ren urinprøve fra første dag, men du skal være motiveret for at slippe ud af dit misbrug, og tilbagefald takseres som kontraktbrud.

Dagbehandling foregår i et stof- og alkoholfrit miljø, hvor de indsatte kan indgå i fælles aktivitet og støtte hinanden. Du deltager både i gruppeterapi og har individuelle samtaler med behandler. Behandlingen aflønnes som almindeligt fængselsarbejde, og du har mulighed for at have fængselsarbejde sideløbende.

Læs mere om dagbehandling her
Vi har ledige pladser – ingen venteliste. Kontakt os på 7322 1000.
+