fbpx

Hjemme igen

Når behandlingen på Sydgården er afsluttet, vender din pårørende hjem til et liv uden rusmidler. Det bliver en omstilling for jer begge. Der er tillid, der skal genopbygges, og i jeres indbyrdes forhold skal I vænne jer til at indgå i nye roller.

Lang proces

Det er en lang proces at komme ud af sit misbrug. Når din pårørende er færdig med sin behandling på Sydgården, fortsætter processen derhjemme med at holde sig fri af rusmidler.

Din pårørende skal stadig arbejde bevidst på at fastholde det, som han eller hun har lært, men Sydgården hjælper ham eller hende gennem forskellige opfølgningstilbud og efterbehandling.

Sådan håndterer din pårørende sin trang – eksponering

Dette kursus foregår i forlængelse af din pårørendes døgnbehandling. Det består af i alt seks individuelle undervisningsdage på Sydgården. Undervisningen er fordelt med en kursusdag hver anden uge, efter at din pårørende har forladt Sydgården.

På kurset arbejder din pårørende med metoden eksponering (pdf). Den går ud på at udsætte sig selv for det, man er bange for eller fristes af. For eksempel ved at sidde med spiritus foran sig, lukke flasken op, lugte, se og mærke – uden at drikke.
Med behandleren ved sin side lærer din pårørende forskellige strategier til at håndtere sin trang.

Kommende kurser 2022

Hold 1: 14/1 – 28/1 – 11/2 – 25/2 – 11/3 – 25/3
Hold 2: 8/4 – 22/4– 6/5 – 20/5 – 3/6 – 17/6

 

Vi har ledige pladser – ingen venteliste. Kontakt os på 7322 1000.
+