fbpx

Generelt

På behandlingscenteret Sydgården kommer du til at bo lige i nærheden af Haderslev by og dens naturskønne områder. Dit ophold med behandling varer typisk fra seks til 20 uger, men længden afpasses ud fra dine behov.

På Sydgården…

  • får du individuel behandling for dit misbrug af alkohol, hash, medicin eller stoffer
  • tilbyder vi dig afrusning med lægehjælp, hvis du har behov for det
  • behandles du af fagligt uddannet personale
  • møder du kun anerkendte metoder og terapiformer i behandlingen
  • oplever du, at der bliver taget individuelle hensyn til dig og din baggrund
  • får du særlig hjælp, hvis dit misbrug er forbundet med problemer i din personlighed
  • hjælper vi dig tilbage til en ny hverdag gennem efterbehandling, tilrettelagt i samarbejde med dit kommunale misbrugscenter
  • indgår du i et fællesskab med op til 24 andre personer
  • kan du færdes frit omkring i din fritid, men selvfølgelig må du ikke indtage rusmidler

Hvem betaler?

Ophold på Sydgården betales af din kommune, af din arbejdsgiver eller af dig selv. (Se priser)

Selvejende institution

Sydgården er siden 1993 en selvejende institution med tilknytning til KFUM’s Sociale arbejde i Danmark. Der har været døgnbehandling på Sydgården siden 1987.

Sydgårdens værdier

Vi kender vores ståsted
Vi står på et kristent grundlag og hviler i holdningen om, at alle mennesker har krav på respekt. Alle har brug for at tage ansvar for deres eget liv og vi tror på, at frihed under ansvar fungerer bedst. Vi tror på total afholdenhed fra rusmidler, er et nødvendigt mål for dem, som har en afhængighed.

Vi byder velkommen til et ordentligt miljø
Vi tror på, at alle har evnen til at udvikle sig, når de får de rette betingelser. Vi lægger vægt på fællesskabet, for ingen skal gå vejen alene. Vi har et roligt og trygt miljø, hvor der er plads til forskellighed og individuelle hensyn. Omgangstone er ordentlig – også, når vi er uenige. Når misbrugsadfærd og snak tager over, siger vi stop, for der er grænser for, hvad vi vil byde fællesskabet.

Vi står ved os selv og tillader fejl
Vi skal kunne øve os med hinanden i et trygt miljø. Her ser vi bag om adfærden og ved, at fordi vi bare er mennesker, laver vi fejl. Det er ok, når blot vi siger undskyld og retter op.

Tilbagefald kan ske, og vi skal blot være åbne om det. Det er vigtigt at opleve, at man vokser og udvikler sig ved at stå ved sig selv og tale om det vanskelige. Den mulighed giver vi i et miljø, hvor der bliver sat grænser uden, at der bliver brugt destruktive angreb eller kritik.

Vi vægter nærvær, næstekærlighed og faglighed
Vi vil den høje faglige standard og grundighed i behandlingen. Derfor er personalets faglige og personlige udvikling og trivsel afgørende Vi vil brænde for opgaven uden at brænde ud.

Kun når vi trives, kan vi sammen sætte rammerne for en kærlig kontakt og vejledning. For medmenneskelighed, næstekærlighed, humor, tilgivelse. Vigtig, fordi vi vægter de følelsesmæssige behov for omsorg, accept tryghed, kærlige og tilpassede grænser, leg og spontanitet og udvikling af identitet.

Vi har ledige pladser – ingen venteliste. Kontakt os på 7322 1000.
+